Размер:
A A A
Цвет: C C
Изображения Вкл. Выкл.
Обычная версия сайта
Jismoniy shaxslarga
...
Yangilash: ...

Shaxsiy ma’lumotlarni himoyalash

Menyu

AT «ALOQABANK» SHAXSIY MA’LUMOTLARNING MAXFIYLIGI SIYOSATI

  1. UMUMIY QOIDALAR

1.1. Shaxsiy ma’lumotlarning maxfiylik siyosati (bundan buyon matnda Siyosat deb yuritiladi) AT «Aloqabank» (bundan buyon matnda Bank deb yuritiladi) masofaviy bank xizmatlari tizimlaridan (bundan buyon matnda «MBX» deb yuritiladi) foydalanish paytida foydalanuvchi toʻgʻrisida olishi mumkin bo'lgan barcha ma'lumotlarga, shuningdek boshqa har qanday dasturlarga, mahsulotlarga, xizmatlarga nisbatan qoʻllaniladi.

1.2. «MBX» tizimlaridan foydalanish Foydalanuvchining ushbu siyosat va unda koʻrsatilgan shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash shartlari bilan soʻzsiz roziligini anglatadi; Foydalanuvchi ushbu shartlarga rozi boʻlmagan taqdirda, «MBX» tizimlaridan foydalanmaslik imkoniyatiga ega.

  1. ATAMALAR VA TA’RIFLAR

2.1. Bank - AT «Aloqabank»

2.2. Mijoz - bank bilan bank xizmatlari uchun shartnoma tuzgan yuridik shaxs yoki Jismoniy shaxs.

2.3. Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash (qayta ishlash) — avtomatlashtirish vositalaridan foydalangan holda yoki shaxsiy ma’lumotlarga ega boʻlgan bunday vositalardan foydalanmasdan amalga oshiriladigan har qanday harakat (operatsiya) yoki harakatlar (operatsiyalar) toʻplami, shu jumladan yigʻish, yozish, tizimlashtirish, toʻplash, saqlash, aniqlashtirish (yangilash, o'zgartirish), chiqarib olish, foydalanish, ulashish (tarqatish, yetkazib berish, kirish), shaxsiylashtirish, blokirovka qilish, oʻchirish, shaxsiy ma’lumotlarni yoʻq qilish.

2.4. Shaxsiy ma’lumotlar - toʻgʻridan-toʻgʻri yoki bilvosita aniqlangan yoki aniqlanayotgan shaxsga (shaxsiy ma’lumotlar subyektiga) tegishli har qanday ma’lumotlar.

2.5. Shaxsiy ma’lumotlar - «MBX» tizimlaridan, shu jumladan shaxsiy ma’lumotlardan foydalanish jarayonida foydalanuvchi oʻzi haqida aniq yoki yashirin shaklda taqdim qiladigan har qanday ma’lumot.

2.6. Foydalanuvchi - bankning «MBX» tizimlaridan foydalanadigan yuridik shaxs yoki Jismoniy shaxs.

2.7. Masofaviy bank xizmatlari tizimlari («MBX» tizimlari) - Foydalanuvchiga xizmat koʻrsatish boʻlimiga tashrif buyurmasdan va bank xodimlari bilan bevosita aloqada boʻlmasdan bank xizmatlarini (axborot va/yoki operatsion) olishga imkon beradigan bank tizimlari.

2.8. «MBX» tizimi barcha mahsulotlarni, ishlab chiqilgan va foydalanishga topshirilgan tizimlarni (Internet-banking, mobil ilovalar va boshqalar) oʻz ichiga oladi.

  1. FOYDALANUVCHINING SHAXSIY MA’LUMOTLARI

3.1. Bank mijozlari boʻlgan foydalanuvchilar bankdan tuzilgan shartnomalar asosida shaxsiy ma’lumotlarni bankka topshiradi. Bunday ma’lumotlarni qayta ishlash tartibi tegishli shartnomalar bilan belgilanadi.

3.2. Qayta ishlash tartibi tegishli shartnomalar bilan belgilanmagan mijozlarning shaxsiy ma’lumotlari ushbu siyosatga muvofiq qayta ishlanadi.

3.3. Mijoz boʻlmagan foydalanuvchilarning shaxsiy ma’lumotlari ushbu siyosatga muvofiq qayta ishlanadi.

3.4. Ushbu siyosat doirasida quyidagi turdagi ma'lumotlar qayta ishlanadi:

3.4.1. «MBX» tizimlaridan foydalanish jarayonida foydalanuvchi mustaqil ravishda ulashadigan ma’lumotlar, shu jumladan shaxsiy ma’lumotlar (masalan, arizalar va formalarni toʻldirishda). Foydalanuvchi mustaqil ravishda bankka ma’lumot berish toʻgʻrisida qaror qabul qiladi, shu jumladan ma’lumot berishni rad etadi.

3.4.2. «MBX» tizimlaridan foydalanish jarayonida avtomatik ravishda bankka taqdim qilingan ma’lumotlar, shu jumladan ip‐manzillar, Cookie - fayllardan olingan ma’lumotlar, qidirlilgan sahifalar manzillari, ishlatilgan dasturiy ta'minot turi va versiyasi, foydalanuvchi saytga kirgan domenlar, qidiruv soʻzlari, berilgan qidiruv natijalari, faol sessiya vaqti/tizimga ulanish va boshqalar.

3.4.3. Foydalanuvchi qurilmasi tomonidan avtomatik ravishda bankka taqdim qilingan foydalanuvchi joylashuvi toʻgʻrisidagi ma’lumotlar. Foydalanuvchi oʻz qurilmasi sozlamalarini oʻzgartirib, ushbu turdagi ma’lumotlarni taqdim qilish tartibini boshqarishi mumkin.

3.5. Bank bunday ma’lumotlardan sayt foydalanuvchilari haqida ma’lumot toʻplash uchun foydalanilmasligini ta’minlaydi. Foydalanuvchilarning veb‐saytga tashrifi natijasida avtomatik ravishda oʻqiladigan har qanday ma’lumot, shu jumladan koʻrish ketma‐ketligi, veb‐xizmat koʻrsatuvchi provayder va saytdagi Internet-trafik bilan munosabatlarni nazorat qilish, umuman saytning ishlashini ta’minlash, saytdan foydalanish statistikasini tahlil qilish uchun jamlangan tarzda (individual foydalanuvchilarni aniqlamasdan) ishlatiladi.

3.6. Bank shaxsiy ma’lumotlar bilan faqat buyurtma bilan belgilangan, qabul qilingan "onlayn ariza" ni qayta ishlash va xizmatlar koʻrsatishda bevosita ishtirok etadigan xodimlar doirasi bilan tanishishni kafolatlaydi.

3.7. Bank saytga tashrif buyuruvchilarning shaxsiy ma’lumotlarini roziligisiz uchinchi shaxslarga oshkor qilmaydi yoki taqdim etmaydi. Bank Foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlarini uchinchi shaxslarga faqat quyidagi hollarda berish huquqiga ega: foydalanuvchi ushbu ma’lumotni oshkor qilish istagini bildirgan holda; bu qonunga muvofiq koʻrib chiqiladi.

3.8. Ushbu siyosat faqat bankning «MBX» tizimlariga tegishli. Bank uchinchi tomon tizimlarini nazorat qilmaydi va javobgar boʻlmaydi. Bunday tizimlarda foydalanuvchidan boshqa shaxsiy ma’lumotlar toʻplanishi yoki soʻralishi mumkin, shuningdek boshqa harakatlar ham amalga oshirilishi mumkin.

3.9. Mijozlar bilan tuzilgan shartnomalarda nazarda tutilgan asoslar va tartibda mijozlarni identifikatsiyalash hollari bundan mustasno, bank foydalanuvchilar tomonidan taqdim qilinadigan shaxsiy ma’lumotlarning ishonchliligini tekshirmaydi. Biroq, bank foydalanuvchi ishonchli va yetarli shaxsiy ma’lumotlarni taqdim etishidan kelib chiqadi.

3.10. Foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashda bank Oʻzbekiston Respublikasining 02.07.2019-yildagi OʻRQ-547- sonli "Shaxsiy ma’lumotlar toʻgʻrisida"gi qonuniga amal qiladi.

  1. FOYDALANUVCHILARNING SHAXSIY MA’LUMOTLARINI TOʻPLASH VA QAYTA ISHLASH MAQSADLARI

4.1. Bank faqat Foydalanuvchiga xizmat koʻrsatish uchun zarur boʻlgan shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlaydi.

4.2. Foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlari bank tomonidan quyidagi maqsadlarda ishlatilishi mumkin:

4.2.1. Mijozni identifikatsiyadan oʻtkazish;

4.2.2. Foydalanuvchiga shaxsiylashtirilgan xizmatlarni taqdim etish;

4.2.3. Foydalanuvchi bilan aloqa, shu jumladan «MBX» tizimlaridan foydalanish bilan bogʻliq bildirishnomalar, soʻrovlar va ma’lumotlarni yoʻnaltirish va foydalanuvchi soʻrovlari, arizalari va topshiriqlarini qayta ishlash;

4.2.4. Xizmat sifatini yaxshilash, undan foydalanish qulayligi, yangi xizmatlarni ishlab chiqish;

  1. FOYDALANUVCHILARNING SHAXSIY MA’LUMOTLARINI UCHINCHI SHAXSLARGA TAQDIM QILISH SHARTLARI

5.1. Bank quyidagi hollarda Foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlarini uchinchi shaxslarga topshirish huquqiga ega:

5.1.1. Foydalanuvchi bunday harakatlarga roziligini bildirgan taqdirda;

5.1.2. Foydalanuvchi topshirigʻini bajarish uchun;

5.1.3. Bank foydalanuvchi ushbu siyosat shartlarini, bank bilan tuzilgan shartnomalarni va/yoki Oʻzbekiston Respublikasi qonun hujjatlari talablarini buzayotganiga ishonish uchun yetarli asosga ega boʻlgan hollarda bankning huquqlari va qonuniy manfaatlarini himoya qilish imkoniyatini ta’minlash maqsadida.

  1. FOYDALANUVCHILARNING SHAXSIY MA’LUMOTLARINI HIMOYA QILISH

6.1. Bank shaxsiy ma’lumotlarning tasodifiy yoki ruxsatsiz kirish, yoʻq qilish, oʻzgartirish, kirishni blokirovka qilish va boshqa ruxsatsiz harakatlardan xavfsizligini ta’minlash uchun zarur tashkiliy va texnik choralarni koʻradi.

  1. MAXFIYLIK SIYOSATIGA OʻZGARTIRISHLAR KIRITISH

7.1. Bank ushbu siyosatga bir tomonlama oʻzgartirishlar kiritish huquqiga ega. Siyosatning yangi tahriri bank veb-saytida www.aloqabank.uz joylashtirilgan paytdan boshlab kuchga kiradi. Agar siyosatning yangi tahririda boshqacha qoida nazarda tutilmagan boʻlsa

Valyuta kurslari
  • Ayirboshlash shoxobchasida
  • Zoomrad ilovasida onlayn
  • Bankomatda
Valyuta Sotib olish Sotish MB kursi
USD
12615
12710
12675.88
EUR
13000
14000
13725.44
GBP
15500
16500
16005.83
JPY
75
95
83.46
CHF
13600
14600
13995.67
RUB
95
140
136.97
09.04.2024 09:00:00 dan ma’lumotlar
Valyuta Sotib olish Sotish MB kursi
USD
12655
12695
12675.88
09.04.2024 09:00:00 dan ma’lumotlar
Valyuta Sotib olish Sotish MB kursi
USD
12500
12710
12675.88
EUR
10500
13725.44
09.04.2024 09:00:00 dan ma’lumotlar
Dashbord
Barcha muhim to‘lovlar va oʻtkazmalar bir joyda
Mavjud Google Play Yuklang App Store
«Zoomrad» mobil ilovasi
Barcha bank xizmatlaridan tez foydalnish uchun smartfoningiz bilan QR-kodni skaner qiling
Keshbek
Toʻlovlar va xatto pul oʻtkazmalari uchun qulay keshbek
Mavjud Google Play Yuklang App Store
«Zoomrad» mobil ilovasi
Barcha bank xizmatlaridan tez foydalnish uchun smartfoningiz bilan QR-kodni skaner qiling
Omonatlar
Onlayn omonatlarni oching
va jamgʻarmalaringizni koʻpaytiring
Mavjud Google Play Yuklang App Store
«Zoomrad» mobil ilovasi
Barcha bank xizmatlaridan tez foydalnish uchun smartfoningiz bilan QR-kodni skaner qiling
Korrupsiyaga qarshi kurashish
Asosiy Xarita bo‘yicha
Biz bilan bog’lanish
Kontakt-markazi 24/7
Ishonch telefoni
Ish tartibi: dushanba-juma 09:00-18:00
Komplayens xizmati telefoni
Sayt menyusi
Belgilangan matnni tinglash uchun quyidagi tugmani bosing Powered by X